29 Ocak 2011 Cumartesi

AYŞE DENİZ SEYRETMİYORSANIZ ÇOK ŞEY KAÇIRIYORSUNUZ DİYOR:FUTURAMA


Futurama'nın yaratıcısı aynı zamanda The Simpsons'ın da yaratıcısı olan Matt Groening.Dizi 1999'da yayınlanmaya başladı,çeşitli defalar yayından kaldırılıp tekrar başladı.Bu arada sayısız ödüller kazandı ( 7 Annie,3 Emmy,1 Writer's Guild of America) .Türkiye'de ise  e2'de yayınlanıyor.(Orjinal ,altyazılı)

Futurama'nın ana karakteri Philip J. Fry .Fry , sakar,durgun zekalı,çocuk kalmış fakat çok iyi kalpli bir pizza dağıtıcısı.2000 yılının yılbaşı gecesinde Pizza götürdüğü bir araştırma labaratuvarında bir insan dondurucunun içine düşüyor,makine çalışınca da içinde donup kalıyor.Fry 2999 yılının yılbaşı gecesinde çözülerek tekrar uyandırılıyor ve gelecekte yaşamaya başlıyor.

Fry, gelecekte hayatta olan tek akrabası Professor Hubert Farnsworth'ı buluyor ve Planet Express isimli bir kargo firması işleten Profesörün yanında , paket dağıtıcısı olarak çalışmaya başlıyor.



 

Diğer karakterler ise şöyle;

Bender Bending Rodriguez: Küfürbaz,ahlaksız,hırsız ve alkolik bir robot.O da Planet Express'de çalışıyor ve Fry'ın en yakın arkadaşı.

Turanga Leela:Leela Planet Express gemisinin tek gözlü,mor saçlı,feminist kaptanı.Tam bir Erkek Fatma.Fry'ın da büyük aşkı.

Professor Hubert Farnsworth:Profesör tam 160 yaşında bir çılgın bilimadamı.Yaşı itibariyle ağır demanstan muzdarip.Fry'ın herhalde 50.göbekten kuzeni.

 Dr.John A Zoidberg:Dr Zoidberg ,Decapod 10 gezegeninden gelmiş ıstakoza benzer bir uzaylı ve Planet Express'in Doktoru.Kendisi her ne kadar aksini iddia etse de insan anatomisi konusundaki bilgisi ,Hıncal Uluç'un sinema konusundaki bilgisiyle eşdeğer.

Hermes Conrad: Hermes geminin bürokratik işleriyle uğraşan Jameikalı bir memur.Aynı zamanda 2980 Parti Olimpiyatlarının Limbo şampiyonu(Ben de bu Olimpiyattan istiyorum)

Amy Wong:Amy aşırı zengin,şımarık,aklı beş karış havada bir Çinli kız.Babası Mars Gezegeninin sahibi.Amy Planet Express'de stajyer olarak çalışıyor ayrıca Mars Üniversitesinde Mühendislik okuyor.




Olaylar her ne kadar gelecekte geçse de, Futurama günümüzün popüler kültürüne göndermeler yapıyor.Özellikle de asıl hedef kitlesi olan Nerd'lerin popüler kültürüne(Bakınız :The Big Bang Theory)Quantum teorileri,Frp oyunları,Star Wars,Çizgi Romanlar,Bilgisayar Oyunları dizide sık sık kullanılan referanslar.

Tıpkı Simpsons'daki gibi,Groening, bol bol Amerikan yaşam tarzıyla dalga geçiyor,politikacıları ti'ye alıyor ve her şeyden önemlisi deli gibi güldürüyor.Şiddetle tavsiye edilir.



Matt Groening'e


















1 yorum: